Mladinska izmenjava v NEU ANSPACH v Nemčiji

Od 5. do 12.5. so se učenci in učenke Pia Seničar, Ela Križnik, Valentina Jager, Eva Kačičnik, Aiša Povalej Čatak, Tinkara Vnuk, Anže Sovinc iz 8.b in Taya Zvonar, Sarai Zaveršnik,  Lara Golež, Lina Batistič in Jon Marentič Šegel iz 8.a, v spremstvu učiteljev Simona Hebar-ja in Mitje Logar-ja, udeležili mladinskega dela srečanja pobratenih občin Neu Anspach – Saint Florent Sur Cher – Šentjur, z delovnim naslovom “Spreminjanje perspektiv v Evropi”.

Program obiska je bil izjemno bogat in razdeljen v dopoldanski in popoldanski del. Dopoldan so bili učenci razdeljeni v pet delavnic: kuharsko, dve likovni (grafiti in izdelava “spomenikov prijateljstva”), športno (košarka na vozičkih) in delavnico na prostem (v drevesnici društva “Waldliebe”).

Popoldne pa je bilo namenjeno ogledom in ekskurzijam: obisk kmetije na obrobju Neu Anspacha s predavanjem o kmetovanju na tem območju in izzivih te panoge v Evropi v prihodnosti,  obisk parlamenta dežele Hessen v Wiesbadnu in pogovor s poslancem Holgerjem Bellino, obisk sedeža največjega proizvajalca naprav in ostalih pripomočkov za dializo na svetu Fresenius v Bad Homburgu, kjer smo bili deležni pogostitve in predavanja o dializi in delovanju dializnih aparatov in izlet do reke Ren in obisk največjega mrzlovodnega gejzirja na svetu.

Poleg programa je bilo seveda najpomembnejše druženje ob popoldnevih in na edini povsem prost dan v četrtek, ko so nas gostitelji popeljali širom po Hessnu.

S tem obiskom smo zaključili krog izmenjav znotraj tega projekta, ki se je za nas začel maja 2022 v Sain-Florent-Sur-Cher. Upanje organizatorjev v občini Šentjur in tudi nas je, da bodo nekateri od učencev in učenk drameljske šole, ki so v teh letih sodelovali, željo in voljo po obiskovanju teh krajev in ljudi obdržali tudi v prihodnje in se na vsakoletni razpis prijavljali kot potniki ali morebitni gostitelji naših prijateljev iz Francije in Nemčije.

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Erasmus+, Galerija, Projekti z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.