Šola v naravi

Letna šola v naravi

V tem šolskem letu se bodo učenci 5. razreda od 10. – 14.  junija 2024 udeležili letne šole v naravi, ki jo bo po programu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport organizirala šola na Debelem Rtiču.

Izpopolnjevali bodo veščine plavanja, se družili z vrstniki, spoznavali morsko in obmorsko rastlinstvo, se navajali na samostojnost, vzdrževanje higienskih navad in skrbeti za svojo počitniško opremo. Za starše petošolcev bo roditeljski sestanek na temo letne ŠVN potekal v mesecu aprilu 2024. Želimo, da se tega dodatnega programa vzgajanja in izobraževanja udeležijo vsi učenci.

Zimska šola v naravi

V TRC Trije Kralji bomo letos razredniki in učitelji smučanja odpeljali 7. razred naše šole. Zimska šola v naravi bo potekala  v mesecu februarju (5. 2. -9.2. 2024). Zimska šola v naravi je namenjena predvsem učenju in izpopolnjevanju smučarskega znanja, kar bomo potrdili s smučarskim tekmovanjem. Tudi ostale zabave na snegu ne bo manjkalo, odpravili pa se bomo tudi na nočni pohod z baklami, pa tudi »bowlali« bomo.

CŠOD Peca – 8. razred

Otroci 8. razreda bodo teden dni, od 25. 3. do 29. 3. 2024, preživeli v CŠOD Peca. Tema projektnega tedna je Diskgolf – teden preživetja v naravi, ki temelji v prepletu naravoslovnih, družboslovnih in športnih dejavnosti. Poudarek je narava, sobivanje, skrb in iznajdljivost, manjkalo pa ne bo druženja, krepitve odnosov in sodelovalnega duha.

Plavalni tečaj – 1., 2. in 3. razred

V letošnjem letu se bodo tečaja plavanja udeležili učenci od prvega do tretjega razreda. Tečaj bo, kot že mnogo let, potekal v Thermani Laško izvedbi OŠ Dramlje.

Related Images: